Drie groeiaandelen op hun laagste koers in afgelopen jaar

In de afgelopen weken is het een bloedbad voor groeiaandelen. Veel bedrijven die enkele maanden geleden nog werden geroemd door beleggers door hun innovatie en groei, zijn in de afgelopen maanden terug op hun plek gezet. En zoals gebruikelijk bij een markt die niet rationeel werkt, leidt dit ook tot forse koersdalingen van bedrijven die fundamenteel nog steeds een sterk verhaal hebben.

Dit zijn drie groeiaandelen die de afgelopen weken fors zijn gedaald qua koers, maar nog steeds een sterke toekomst hebben. Deze aandelen staan nu rond hun laagste koers in de afgelopen 52 weken, dus mogelijk een goed koopmoment voor diegenen die korte termijn volatiliteit kunnen verdragen en voor lange termijn geloven in het bedrijf.

Teladoc (TDOC)

De telehealth gigant Teladoc kent een behoorlijk verval sinds het hoogtepunt in februari. De koers is in enkele maanden maar liefst met 50% gedaald, waarbij afgelopen dinsdag een nieuw dieptepunt is neergezet $133 dollar.

Terwijl Teladoc een uitstekend Q1 earnings report heeft gepresenteerd, waarbij dit jaar opnieuw een verdubbeling van de omzet wordt verwacht. Hiermee zal de omzet groeien naar $2 miljard per jaar, bij een huidige market cap van $22 miljard. Voor een bedrijf met zo’n sterke groei, die actief is in een domein waarbij de TAM de komende jaren stevig zal toenemen, is dat zeker niet onredelijk.

Het negatieve momentum lijkt nog niet te stoppen. Criticasters van Teladoc noemen telehealth een commodity en zien stevig toenemende interesse vanuit bedrijven zoals Amazon en Walmart, die met hun eigen telehealth producten de markt willen betreden. De vraag is terecht of de onlangs gezette dieptepunt van $133 ook het dieptepunt zal blijven in de komende weken.

Persoonlijk heb ik een positie geopend rond de $180 en blijf ik deze positie actief vergroten als de koers zo laag blijft. Als je benieuwd bent naar mijn analyse over Teladoc, dan kan je hier het artikel lezen (voor Donateurs).

Snowflake (SNOW)

Snowflake was één van de meest populaire IPO’s van 2020. Met een waardering van $33 miljard werd dit de grootste software IPO op de beurs ooit. Deze hoge waardering bleek beleggers niet af te schrikken: de oorspronkelijke IPO koers van $120 werd op de eerste dag meteen verhoogd naar $240 door de hoge interesse vanuit investeerders.

Copyright: SnowFlake media kit

In de afgelopen maanden verdwijnt de market cap als sneeuw voor de zon (sorry, kon het niet laten). Het hoogtepunt van de koers was $429 in begin december. Sindsdien is de koers in een duidelijk dalende trend, waarbij het recent een dieptepunt heeft bereikt van circa $200 dollar, onder de prijs waarmee retail beleggers na IPO het aandeel konden kopen. Dat is een daling van circa 54% vanaf de alltime high.

Zo zie je maar: het kan verstandig zijn om ~6 maanden te wachten na IPO voordat je als retail investeerder een positie wilt openen. Overigens ben ik van mening dat Snowflake op dit moment – ook na de zware koersdaling – nog steeds erg hoog gewaardeerd is. Met een koers / omzetratio van 82x betaal je een bijzonder hoog bedrag voor Snowflake aandelen, ongeacht de sterke groei die ze laten zien.

Beyond Meat (BYND)

De pionier onder het plantaardige vlees en één van de meest populaire aandelen onder duurzame beleggers: Beyond Meat heeft het niet makkelijk. De koers is sowieso al bijzonder volatiel, met hoogte- en dieptepunten die elkaar snel afwisselen. Op dit moment is er een duidelijke neerwaartse trend te herkennen, die vanaf februari is ingezet. Hiermee gaat Beyond Meat mee in de slechte resultaten van groeiaandelen sinds die periode.

Op dit moment ligt de koers rond $110 dollar. Rond eind januari werd het bedrijf tweemaal zo hoog gewaardeerd, met een koers rond de $200 dollar. Vanaf dat moment heeft Beyond Meat op twee manieren tegenwind: de beleggers die groeiaandelen links laten liggen, plus het feit dat de recente Q1 earnings vrij slecht waren. De groei viel tegen en het netto verlies was hoger dan verwacht.

Afgelopen maandag heb ik een uitgebreide analyse gedeeld in de Mister Don Podcast #20. Mocht je willen weten hoe ik de toekomst van Beyond Meat inschat, wat mijn bearish en bullish cases zijn, dan kan je de aflevering luisteren via Spotify, iTunes of via jouw podcast kanaal naar keuze.

Copyright header foto: Teladoc media kit
Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.