Tastyworks, opties handelen op de Amerikaanse beurs

Als je wilt handelen in opties, dan kan je voor Europese aandelen prima terecht bij de bekende Nederlandse brokers. Helaas mogen Europese brokers geen opties aanbieden op voor de Amerikaanse beurs. Er is een partij beschikbaar voor Europeanen die ons ook de mogelijkheid biedt om wél opties op de Amerikaanse beurs te kopen: Tastyworks (aff).

Wat is Tastyworks?

Tastyworks is een broker die speciaal is ontwikkeld voor het handelen in opties. De gehele Amerikaanse beurs is beschikbaar. Zowel individuele bedrijven, maar bijvoorbeeld ook ETF’s. Als je pessimistisch bent over de NASDAQ, dan heb je hiermee de optie om short te gaan.

De kosten van Tastyworks zijn vergelijkbaar met een broker zoals DEGIRO. Je betaalt $1,- per transactie voor een optie. Voor shares en ETF’s betaal je geen transactiekosten. Ook is er geen maandelijkse fee. Sommige brokers rekenen een non-activity fee; je gaat betalen als je te weinig transacties doet. Tastyworks doet hier niet aan mee. Met andere woorden: qua kosten sowieso een prima keuze.

Omdat je direct handelt op de primaire Amerikaanse beurzen, heb je te maken met een hoge liquiditeit. Het is ook mogelijk om via Nederlandse brokers een optie op de Mini S&P te kopen. Maar daar loop je het risico dat je je opties lastig kwijt kan en niet de juiste prijs krijgt, omdat er relatief weinig handel in plaats vindt. Bij Tastyworks hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Aanmeldproces by Tastyworks

Het aanmeldproces is iets uitgebreider dan je gewend bent met Europese brokers. In Amerika geldt een zwaardere regulering, waar wij ook aan zullen moeten voldoen.

Je dient een rechtsgeldig identiteitsbewijs te delen en een recente brief met jouw adres erop. Die dient verstuurt te zijn door een erkende bron. Denk aan een factuur van je telefoonprovider, bericht van de bank, van de overheid of iets dergelijks. Je adres moet duidelijk zichtbaar zijn. Dit geldt als bewijs van je woonplaats.

Een screenshot van een digitale brief is niet voldoende: het moet hardcopy zijn. Ik moet toegeven dat ik behoorlijk heb moeten zoeken naar dit bewijs, aangezien ik vrijwel alle communicatie digitaal laat verlopen. Dus als je een account gaat aanmaken, check of je dit beschikbaar hebt. Anders blijf je midden in het registratieproces steken. Je kan het proces dan later afmaken.

Daarna volgt een periode waarin jouw aanmelding wordt verwerkt. Dit duurt ongeveer 4 á 5 werkdagen. Het is mogelijk dat je additionele bewijsvoering moet aanleveren. Je komt niet weg met een simpel printje. Als alles gelukt is, wordt je goedgekeurd en krijg je toegang tot hun software.

Opties kopen met de Tastyworks software?

Hun desktop- en mobile applicatie is ontwikkeld met de gedachte om opties zo volledig mogelijk aan te bieden. Op het eerste oog ziet hun software er een tikkeltje ingewikkeld uit, echter wen je hier snel aan. Ook is er een browser versie beschikbaar.

Hun mobile app is vrij matig. Het is traag en onoverzichtelijk, wat de kans vergroot om een fout te maken. Niet het beste onderdeel van de Tastyworks propositie.

Het grote voordeel van hun software is dat je de keuze hebt uit verschillende optie strategieën. Call spread, put spread, Iron Condor en meer. Je hoeft enkel de datum en strike te bepalen. Dit maakt het voor beginnende option traders prettig om een gevoel te krijgen bij de mogelijkheden. Je krijgt namelijk direct een beeld bij je maximale winst- en verlies. Door middel van een duidelijke grafiek zie je exact welke koers het aandeel dient te behalen en wat het effect daarvan zal zijn op je resultaat.

Geld overboeken en opnemen

Als Europeaan kan je je geld overmaken via een wire transfer. Simpelweg een internationale geld overschrijving, wat gewoon via jouw bank geregeld wordt. Houd rekening met ~2 á 3 dagen voordat je geld bijgeschreven staat in je account. Ook heb je te maken met de kosten van een internationale geldoverschrijvingen. Er is geen ondersteuning voor iDeal, creditcard of Paypal.

Als je je geld wil opnemen, dan moet je rekening houden met behoorlijke kosten. Een wire transfer naar een Nederlandse bankrekening kost $ 45 per transactie. Als je met kleine bedragen handelt, dan kunnen de transactiekosten behoorlijk impact hebben op het rendement.

Conclusie, is Tastyworks een aanrader?

Als jij graag opties wil handelen op de Amerikaanse beurs, dan is Tastyworks (aff.) een broker die ik je kan aanbevelen. Het is niet perfect, maar wel één van de betere keuzes. Ook kan je Tastyworks gebruiken voor jouw vaste portfolio, omdat het ook gewone aandelen ondersteunt.

Wat is positief?

  • Je hebt de mogelijkheid om opties te handelen op de Amerikaanse beurs met hoge liquiditeit
  • Tastyworks beschikt over prima software via desktop en browser, speciaal ontwikkelt voor het handelen in opties
  • De kosten zijn laag. Per optie transactie betaal je $ 1. Als je ook aandelen of ETF’s wil kopen, dan hoef je hier geen kosten voor te betalen. Er is ook geen maandelijkse- of non-activity fee.

Wat kan er beter?

  • Het aanmeldproces is vrij uitgebreid. Er wordt de nodige bewijsvoering van je gevraagd en het kan een week duren voordat je account actief is
  • Het overboeken en opnemen van geld kan enkel via een wire transfer. Hierdoor betaal je behoorlijke transactiekosten, tot zelfs $ 45 als je je geld wil opnemen. Hierdoor is het niet interessant als je met kleine bedragen werkt.

Voordat je gaat handelen in opties, zorg dat je goed voorbereid bent en over voldoende kennis bezit. Dit zijn complexe financiële instrumenten die je ontzettend veel geld kunnen kosten als je niet weet wat je doet..

Ben je voorbereid en klaar om opties te handelen via Tastyworks? Dan kan je hier een account aanmaken (aff).

Wie zou dit ook interessant vinden?