Snapchat trekt digital advertentie aandelen naar beneden

Snapchat heeft een waarschuwing afgegeven voor hun Q2 EBITDA verwachting. De waardering van het bedrijf is ~$15 miljard dollar gedaald in één middag, als gevolg van een 40% koersdaling.

In een SEC-filing zegt het management: “Sinds we op 21 april 2022 een verwachting uitbrachten, is de macro-economische omgeving verder en sneller verslechterd dan verwacht. We blijven enthousiast over de langetermijnmogelijkheden om ons bedrijf te laten groeien. Onze gemeenschap blijft groeien, en we blijven een sterke betrokkenheid zien op Snapchat. We blijven aanzienlijke mogelijkheden zien om onze gemiddelde inkomsten per gebruiker op de lange termijn te laten groeien.”

Bij een interne memo heeft de CEO, Evan Spiegel, aangegeven dat ook het aantrekken van nieuwe werknemers zal worden vertraagd. Voor dit jaar verwachten zij het team met 500 nieuwe medewerkers uit te breiden.

Staat de markt onder druk, of is dit een overreactie?

Deze waarschuwing wordt gezien als een teken aan de wand voor digitale advertising in het algemeen. Pinterest (PINS) daalt tot nu toe met 28%, Alphabet (GOOG) daalt 7,5.% en Meta (FB) daalt met 9,7%. Ook de programmatic advertising bedrijven merken impact op hun waardering. PubMatic daalt 12,5% en The Trade Desk (TTD) daalt zelfs met 21%

Staat de digitale advertentiemarkt inderdaad onder druk, en moeten beleggers zich zorgen maken over de aanstaande kwartalen? Of is dit een overreactie, op basis van tijdelijk tegenvallende macro-factoren waardoor de verwachte EBITDA van Snapchat minder is?

Recent heeft onderzoeksbureau Nielsen geconstateerd dat adverteerders hun digitale advertentiebudget fors laten stijgen in de komende twaalf maanden. Met social media – Snapchat, Pinterest, Facebook, Instagram – als groep die het meeste ervan gaat profiteren. En als tweede plek de online display inzet, waar Google, Pubmatic en The Trade Desk van zullen profiteren.

Nielsen mediaspend onderzoek 2022

Conclusie?

De digitale advertentiemarkt en mediabudgetten blijft sterk groeien. Ook blijven de social media platforms structureel meer gebruikers aantrekken. Mijn conclusie is dat we hier met een stevige overreactie te maken hebben. Gedreven door een sterk negatief sentiment in de markt, een sterk dalende beurs (Nasdaq doet -3,7%), en het feit dat beleggers risico beginnen te vermijden.

Dit kan een aantrekkelijk moment zijn om winstgevende aandelen te kopen in het alsmaar groeiende digital advertising & social media domein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Rekening houden met een zwakkere Euro in je strategie?

De Euro is de afgelopen maanden behoorlijk gedaald ten opzichte van de Dollar. Hierdoor wordt het relatief duurder om Amerikaanse aandelen te kopen. Is...

Waarom kies ik voor beleggen in innovatie?

Het is één van de meest volatiele strategieën in het lange termijn beleggen: innovatie beleggen. Maar waarom kies ik ervoor om te investeren in...

Vier solide aandelen met een hoge upside

Dit zijn vier aantrekkelijke groeiaandelen met hoge marges en free cashflow, met een hoge upside potentie. Mits zij uiteraard hun ambities voor de komende...