Waarom heb ik mijn Volta Charging positie verdrievoudigd?

Eén van de dingen die ik als investeerder héél interessant vind, zijn kansen met een asymmetrisch risk / reward ratio. Met andere woorden, door een investering te doen waar ik bijzonder weinig mee kan verliezen, maar ontzettend veel mee kan verdienen. Onder andere door die reden heb ik veel (voormalig) SPAC’s en ook cryptocurrency in mijn portfolio.

Sinds enkele weken staan SPAC’s (Special Purpose Acquisition Companies) behoorlijk onder druk. Tot halverwege februari was er zeker sprake van een bubbel. Op het moment dat iedereen 50% of meer rendement kan halen door in willekeurige bedrijven te investeren, puur op basis van hype en omzetverwachtingen over 5 jaar, dan is het een moment om even rustig adem te halen.

Als gevolg zijn alle (voormalig) SPAC’s collectief afgestraft. Dat heeft ook een forse impact gehad op mijn portfolio. Ongeacht of de waardering terecht is of niet, ze zijn vrijwel allemaal in de uitverkoop gegaan. Dat heeft in mijn ogen tot een aantal geweldige deals geleid, zoals Desktop Metal onder de $14. Daar heeft de Mister Don Community ook gretig gebruik gemaakt, als het meest gekochte aandeel in de afgelopen periode.

Waarom Volta Charging?

Mijn positie in Desktop Metal heb ik verdubbeld in de afgelopen weken. Maar het kan nog extremer, want één positie heb ik zelfs verdrievoudigd: Volta Charging. Dit was simpelweg een kans die ik niet wilde laten liggen.

Ik ben al maanden ontzettend bullish over Volta Charging. Hierover heb ik een analyse gedaan in de Mister Don Podcast. In het kort: zij hebben een bijzonder model ontwikkelt door een stijlvolle charger aan te bieden voor premium winkel locaties, waarop advertenties getoond worden. Hierdoor heeft Volta Charging drie manieren om geld te verdienen: opladen van de auto, advertenties en het verkopen van location-based data. Hun winstgevendheid ligt daarom vele malen hoger dan iedere ander EV charging bedrijf. En dat ziet eruit als volgt:

Ook heeft Volta Charging hun management team uitstekend uitgebreid, met 12 nieuwe executives in de afgelopen maanden. Zo hebben een senior manager van Uber overtuigd om de nieuwe CFO te worden, waarbij de voormalig CFO zijn rechterhand wordt. Dit is een sterk teken, want als een CFO vertrekt dan dat leiden tot vraagtekens. Nu wordt het finance team simpelweg versterkt met een enorme bak corporate ervaring, klaar voor de nieuwe start als beursgenoteerd bedrijf.

Een minstens zo’n mooie aanwinst in het management team is Bonita Steward. Zij werkte bij Google als de Vice President of Global Partnerships. Als iemand met zo’n sterke achtergrond in digital advertising reden ziet om van Google naar een start-up te vertrekken, dan is dat een zeer bullish signaal in mijn ogen. Zij heeft de kennis en ervaring om de potentie van het advertentiemodel in te schatten.

Kracht van de beperkte keerzijde

Dit zijn allemaal goede signalen, maar waarom dan een verdrievoudiging? Door drie redenen:

  • Ik ben zeer bullish over Volta Charging en het EV domein
  • Het sentiment is in de afgelopen dagen weer positief geworden, met forse koersstijgingen van eerder afgestrafte groeibedrijven
  • De koers van Volta Charging ligt dicht bij de NAV van $10

Mijn eerste positie kocht ik bij een koers van $15. Door te profiteren van de afgelopen periode en agressief bij te kopen terwijl het sentiment zwaar negatief was, heb ik mijn gemiddelde aankoopprijs kunnen verlagen naar $11,40. Hierdoor hoeft de koers slechts ~10% te stijgen om break-even te draaien, in tegenstelling tot ~40%. Dat maakt een gigantisch verschil. En doordat Volta Charging de SPAC fusie nog niet heeft afgerond, is er een bodem van $10.

Dit betekent dat ik slechts een maximaal verlies kan maken van ~4% bij mijn recente aankoop á $10,40. En tegelijkertijd dat er een relatief kleine koersstijging nodig is om mijn totale investering winstgevend in Volta Charging te maken.

Tegelijkertijd is mijn positie in Volta hierdoor wel circa 20% van mijn totale portfolio, alleen overtroffen door Canoo (jazeker, nog steeds vertrouwen), dus ik zal hier wel een koersdoel met mezelf afspreken wanneer ik deels winst ga pakken.

Dit hoeft niet mijn grootste positie te worden, maar door deze stap heb ik mijn kans stevig vergroot om hier een winstgevende investering van te maken. En asymmetrisch risico, dat is één van je beste vrienden als investeerder!

Copyright header foto: Volta Charging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Rekening houden met een zwakkere Euro in je strategie?

De Euro is de afgelopen maanden behoorlijk gedaald ten opzichte van de Dollar. Hierdoor wordt het relatief duurder om Amerikaanse aandelen te kopen. Is...

Waarom kies ik voor beleggen in innovatie?

Het is één van de meest volatiele strategieën in het lange termijn beleggen: innovatie beleggen. Maar waarom kies ik ervoor om te investeren in...

Vier solide aandelen met een hoge upside

Dit zijn vier aantrekkelijke groeiaandelen met hoge marges en free cashflow, met een hoge upside potentie. Mits zij uiteraard hun ambities voor de komende...