Zes fantastische films & series voor investeerders

- Advertentie -

Het weekend staat weer voor de deur. Dat betekent twee dagen dat de beurs gesloten is, dus tijd om aandelen te analyseren zodat je voorbereid bent voor de volgende week! Of je kunt natuurlijk ook lekker ontspannen en indirect leren door het kijken van een film of serie over beleggen en de financiële markt. Een win-win situatie.

In dit artikel geef ik mijn zes aanraders van films en series over de financiële markt.


The Big Short (2015)

The Big Short Trailer (2015) ‐ Paramount Pictures

Dit is een absolute must-see als je de wereld van beleggen en de financiële markt interessant vind. Deze film vertelt het verhaal over de financiële crisis van 2008, vanuit het oogpunt van een hedgefonds management die de bubbel als eerste konden doorzien. Ook als je vrijwel geen enkel idee hebt hoe financiële markten werken, krijgt The Big Short het op jip-en-janneketaal uitgelegd. De sterrencast maakt het helemaal af, met onder meer Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt en Steve Carell. Een meesterwerk.

Deze film is beschikbaar op Videoland en Amazon Prime.


The China Hustle (2017)

The China Hustle - Official Trailer

Als je aandelen bezit van Chinese bedrijven, en je wilt een rustige avond slapen, dan wil je deze documentaire wellicht overslaan. In deze film wordt openbaart wat het risico is van investeren op de Chinese beurs. Van bedrijven die helemaal niet bestaan en gepromoot worden door malifide traders op Wall Street. Tot bepaalde regelgevingen waar je als belegger absoluut niet blij van wordt. Weet je bijvoorbeeld dat enkel Chinezen officieel aandeelhouder mogen zijn? Aandelen voor buitenstaanders zijn niet meer dan een papieren aandeelhouderschap zonder enige rechten of bescherming. Een interessante documentaire die zeker het kijken waard is.

Deze film is beschikbaar op Netflix.


Margin Call (2011)

Margin Call (2011) Official HD Trailer Debut

Ook deze film gaat over de 2008 financiële crisis. Een analist van een gerespecteerd financieel bedrijf komt erachter dat er enorme risico’s zijn genomen, die op het punt staan om te ontploffen. Wat volgt is één hele lange nacht waarin het bedrijf lastige keuzes moet maken om te overleven. Er zijn geweldige dialogen in deze film, die je van begin tot eind geboeid houden. Deze film is een toonbeeld van een financieel bedrijf die jarenlang geprofiteerd heeft door het nemen van onbehoorlijke risico’s. Totdat de muziek stopt met spelen.

Deze film is te huur via Amazon Prime.


The Wolf Of Wall Street

The Wolf of Wall Street Official Trailer
- Advertentie -

Er mag ook wel één luchtige film op deze lijst staan. The Wolf of Wall Street is een waargebeurd verhaal over Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo DiCaprio) een ambitieuze aandelenhandelaar die onderaan de ladder begon en uiteindelijk met Stratton Oakmont de kwajongen firma van Wall Street werd. Allicht door de regels een tikkeltje te buigen, wat hem snel op aandacht vanuit de FBI komt te staan. De film is vol met geniale en absurde scenes, waar je je een avond uitstekend mee kan vermaken.

Deze film is beschikbaar op Videoland en Amazon Prime.


Billions (2018)

Als je meer een fan bent van series, dan kom je met Billions helemaal aan je trekken. Bobby Axelrod is de oprichter van het hedgefund Axe Capital, die speculeren binnen een donkergrijs gebied. Handelen met voorbedachte kennis is hen niet vreemd. Dit leidt tot een geweldige strijd tussen Axelrod en de openbare aanklager Chuck Rhoades. Het is een continu kat-en-muis spel tussen twee slimme, invloedrijke personen die hun macht gebruiken om aan het lange eind te trekken. Deze serie geeft een mooi (gechargeerd) beeld van een hedgefund die concurreert op het scherpst van de schede. Inmiddels zijn er 6 seizoenen dus meer dan genoeg afleveringen voor de komende weken!

Deze serie is beschikbaar op Ziggo Go.


Industry (2020)

Industry: Official Trailer | HBO

De meest recente bijdrage op deze lijst. De serie Industry – voorlopig slechts acht afleveringen – toont het leven van stagiaires die het willen maken in de financiële wereld, net na de 2008 crash. Iedereen met een andere achtergrond, drijfveren en werkwijze. Deze dramaserie heeft niet de diepgang van Billions, maar geeft een vermakelijk – meer emotioneel – beeld hoe het is om te werken voor financiële instellingen als jonge ambitieuze starter. Met vast en zeker ook enige kern van waarheid.

Deze serie is beschikbaar op Ziggo Go.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Podcast | Angst bij bedrijven, wat voor belegger ben jij?

Jasper bespreekt in deze aflevering waarom de Microsoft earnings waarschuwing spannender lijkt dan het is, waarom Tesla en Coinbase pas op de plaats maken,...

Podcast | Herstel is begonnen, Snapchat earnings biedt kansen

Jasper bespreekt in deze aflevering het herstel van de markt, hoe hij de komende maanden ziet voor tech aandelen, de potentiële overname van Netflix,...

Wordt Netflix overgenomen door een concurrent?

Netflix (NFLX) zit in zwaar weer. De streaming gigant heeft in Q1 netto 200.000 abonnees verloren, terwijl eerder de verwachting werd uitgesproken om 2,5...
Advertentie