Don’s actuele Portfolio & Wishlist

Ken Tomita via Pexels

In dit artikel deel ik structureel mijn actuele portfolio en de aandelen op mijn wishlist, inclusief een kooptarget. Dit artikel wordt actief bijgehouden en kan je terugvinden in het menu bij Don’s Journey. Omdat we als beleggers ons zuurverdiende geld investeren en ons laten inspireren door anderen, vind ik het belangrijk om zelf ook volledig transparant te zijn.

Dit artikel geeft een overzicht van mijn portfolio, inclusief de allocatie, gemiddelde aankoopprijs en de performance van het aandeel. Mijn portfolio wordt gebouwd met een horizon van >5 jaar, maar het blijft interessant om te zien wat de resultaten zijn tot op heden.

Laatste update: 29 november

Portfolio

Mijn strategie is het bouwen van een geconcentreerd portfolio met groeibedrijven in innovatieve, snelgroeiende sectors. De doelstelling van dit portfolio is om over een periode van vijf jaar een bovengemiddeld rendement te halen ten opzichte van de markt.

Dit zijn volatiele aandelen, dus ik verwacht de nodige wisselingen in performance tot de definitieve doorbraak van een bedrijf. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Logo Aandeel Ticker Allocatie GAK Performance* Analyse
Canoo GOEV 73% $9.35
31 maart 2021
Desktop Metal DM 18% $9.62
19 mei 2021
Pinterest PINS 8% $58.40
8 maart 2021

*De performance is de koersstijging op basis van de gemiddelde aankoopprijs. Op schaal van zwaar verliesgevend (halve ster) tot zwaar winstgevend (3 sterren), vanaf moment van aankoop.

Wishlist

Mijn wishlist bestaat uit de volgende aandelen, uitgezonderd de aandelen die al tot mijn portfolio behoren. Deze waarderingen zijn altijd persoonlijk en op basis van mijn huidige analyses, verwachtingen en sentiment. Uiteraard is het mogelijk – en zelfs te verwachten – dat mijn buy targets regelmatig veranderen.

Hieronder kan je de aandelen vinden die in de Podcast Seizoen 2 zijn besproken.

Ga niet uit van mijn waardering, maar bepaal je eigen koopmoment:

Logo Aandeel Domein Buy target Gouden aandeel? Analyse
CM.com Cloud Software €25 Nee Afl. 1 - CM.com
Asana Team collab SaaS $27.50 Nee Afl. 2 - Asana
PubMatic Online advertising $28.75 Ja Afl. 3 - PubMatic
Kahoot Elearning tool $3.40 Nee Afl. 4 - Kahoot
Oatly Plantbased food €8 Nee Afl. 5 - Oatly
Fiverr Freelancer marketplace $80 Nee Afl. 6 - Fiverr
Polestar Elektrische auto's n.v.t. Nee Afl. 7 - Polestar
Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.

2 reacties
  • Thanks for sharing! Ben erg benieuwd naar je analysewerk op nvidia en salesforce. Any chance dat daar nog een keer een uitgebreide podcast van komt? Je analyses volg ik altijd met grote interesse. Palantir vond ik een bijzonder fijne. Keep up the good work!

    • Thanks Marty!

      Jazeker, beiden staan op de planning om een analyse over te maken. De vraag is of het via een podcast of via een artikel gaat gebeuren, maar uiteindelijk wil ik alle aandelen in deze lijst in een analyse delen. Dus genoeg werk te doen. 🙂