Aandelen portfolio van Mister Don

- Advertentie -

In dit artikel deel ik structureel mijn actuele portfolio en de aandelen op mijn wishlist, inclusief een kooptarget. Dit artikel wordt actief bijgehouden en kan je terugvinden in het menu bij Don’s Journey. Omdat we als beleggers ons zuurverdiende geld investeren en ons laten inspireren door anderen, vind ik het belangrijk om zelf ook volledig transparant te zijn.

Dit artikel geeft een overzicht van mijn portfolio, inclusief de allocatie, gemiddelde aankoopprijs en de performance van het aandeel. Mijn portfolio wordt gebouwd met een horizon van >5 jaar, maar het blijft interessant om te zien wat de resultaten zijn tot op heden.

Laatste update: 1 juli 2022

Portfolio

Mijn strategie is het bouwen van een geconcentreerd portfolio met groeibedrijven in innovatieve, snelgroeiende sectors. De doelstelling van dit portfolio is om over een periode van vijf jaar een bovengemiddeld rendement te halen ten opzichte van de markt.

Dit zijn volatiele aandelen, dus ik verwacht de nodige wisselingen in performance tot de definitieve doorbraak van een bedrijf. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Logo Aandeel Ticker Allocatie GAK Performance* Analyse
Desktop Metal DM 47% $4.64
19 mei 2021
Canoo GOEV 23% $5.59
31 maart 2021
Pinterest PINS 20% $28.81
8 maart 2021
Coinbase COIN 10% $109.58
-

*De performance is de koersstijging op basis van de gemiddelde aankoopprijs. Op schaal van zwaar verliesgevend (halve ster) tot zwaar winstgevend (3 sterren), vanaf moment van aankoop.

Wishlist Q1 ’22

Mijn wishlist bestaat uit de volgende aandelen, uitgezonderd de aandelen die al tot mijn portfolio behoren. Deze waarderingen zijn altijd persoonlijk en op basis van mijn huidige analyses, verwachtingen en sentiment. Uiteraard is het mogelijk – en zelfs te verwachten – dat mijn buy targets regelmatig veranderen.

Ga niet uit van mijn waardering, maar bepaal je eigen koopmoment:

Logo Aandeel Domein Buy target Analyse
Asana Team collab SaaS $27.19 Analyse
AST Spacemobile Communication $5.51 Analyse
Canoo Elektrische auto's $6.29 Analyse
CM.com Cloud Software €20,17 Analyse
Corsair Gaming / eSports $19.08 Podcast analyse
Coursera eLearning $17.15 Podcast analyse
Desktop Metal 3D Printing $4.02 Analyse
DocuSign Work from Everywhere $101.07 -
Fiverr Gig Economy $54.73 Podcast analyse
IonQ Quantum Computing $8.31 -
IronSource App Advertising $5.44 Analyse
Kahoot Elearning tool $1.50 Analyse
Lucid Motors Elektrische auto's $15.18 Podcast analyse
Matterport 3D Graphics / Metaverse $5.92 -
Palantir Big Data $10.48 Podcast analyse
Pinterest Social eCommerce $27.60 Podcast analyse
PubMatic Online advertising $23.39 Analyse
Snowflake Cloud Computing $83.08 -
SoFi Payment / Banking $9.29 -
Teladoc Telehealth $74.67 Analyse
Unity 3D Graphics / Metaverse $68.44 -
- Advertentie -

4 REACTIES

 1. Thanks for sharing! Ben erg benieuwd naar je analysewerk op nvidia en salesforce. Any chance dat daar nog een keer een uitgebreide podcast van komt? Je analyses volg ik altijd met grote interesse. Palantir vond ik een bijzonder fijne. Keep up the good work!

  • Thanks Marty!

   Jazeker, beiden staan op de planning om een analyse over te maken. De vraag is of het via een podcast of via een artikel gaat gebeuren, maar uiteindelijk wil ik alle aandelen in deze lijst in een analyse delen. Dus genoeg werk te doen. 🙂

 2. Ik kwam onlangs je podcast tegen en sindsdien ben ik ze achter elkaar aan het luisteren. Het is leuk om de analyses van vorig jaar te beluisteren en te vergelijken met nu.
  Zo kwam ik ook Beyond Meat tegen en ik was benieuwd hoe je er nu naar kijkt. Vandaag heeft het aandeel toevallig zijn laagste koers van €53,10 aangetikt. In de nieuwsbericht over MacDonalds zie je juist dat het goed gaat volgens mij. Ook de samenwerking met Pizza Hut en KFC zijn niet verkeerd.

  • Hi Pieter, thanks voor je reactie! Tof om te horen dat je de podcast zo enthousiast aan het beluisteren bent.

   Persoonlijk ben ik minder enthousiast geworden over Beyond Meat in het afgelopen jaar. Hun grootste kracht zag ik in het creëren van lab kweekvlees, maar volgens mij zijn ze daar grotendeels mee gestopt, dus ik zie ze nu als pure retail speler.

   De totale markt voor vegetarische vleesvervangers is relatief klein (2021: $7.7B), en de jaarlijkse groei van die markt is slechts 18.9% CAGR. Zelfs met de huidige waardering van Beyond Meat á $3.3B, zouden zij inmiddels 40% van de totale markt waard zijn. Al met al: de markt is te klein, waardoor ik afzwakking van de omzetgroei van Beyond Meat verwacht, terwijl ze gewaardeerd worden als een sterk groeibedrijf die >40% CAGR moet halen. Zelfde reden waarom ik Oatly ook niet hoog heb zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Vertrouwen in Desktop Metal, en hoe investeren in startups?

Jasper (@misterdonnl) had een spannende week voor de boeg. Met drie aandelen (samen goed voor ~85% van het portfolio) die allemaal hun Q2 earnings...

Roblox analyse: populair bij jongeren, maar lastig pad naar winst

Het is tijd voor een analyse van het aandeel Roblox (RBLX). Dit is één van de meest populaire gaming platforms voor de jongere doelgroep....

Coinbase stijgt 75%, Pinterest & Fintech earnings, portfolio update

Jasper (@misterdonnl) kon zijn eerste portfoliobedrijf analyseren deze week, want Pinterest bracht hun Q2 earnings uit. Een 'mixed bag', zoals dat zo mooi heet,...
Advertentie