Mister Don Podcast gaat verder met nieuw format!

Er zijn veel uitstekende podcasts over beleggen, die je uitgebreid bijpraten over ontwikkelingen op de beurs. Jong Beleggen, Beurstalk, Motley Fools Money; allemaal topseries die je in lange afleveringen vertellen wat er speelt.

Persoonlijk ben ik een fan van korte, snappy podcasts die ‘to the point’ zijn en die je concreet helpen met specifieke vragen, in slechts enkele minuten tijd. Dit was mijn ambitie toen ik begon met deze podcast, aangezien er ook nog geen beleggingspodcast bestaat met dit uitgangspunt. Uit enthousiasme werden mijn afleveringen iets diverser en langer, maar daar gaat nu verandering in komen!

Per aanstaande juni wordt het format van de Mister Don Podcast aangepast naar de volgende insteek:

  • Er worden drie afleveringen per week gepubliceerd, op de dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Iedere aflevering beantwoordt één concrete vraag in circa 5 minuten, zoals:
    • “De CFO vertrekt – wat betekent dit?
    • “Het earnings report – waar moet ik op letten?
    • “Hoe kan ik een goed koopmoment herkennen?
  • Iedere twee weken wordt op maandag een Podcast Premium aflevering gepubliceerd. Dit zijn o.a. de uitgebreide aandeel analyses. Deze afleveringen zijn in eerste instantie exclusieve content voor de Donateur premium leden. Twee weken na publicatie, wordt de podcast alsnog voor iedereen ter beschikbaar gesteld.

Dat betekent dat er ieder jaar zo’n 180 podcast afleveringen worden gemaakt. Dan zal ik vast tussendoor ook een pauze nemen tussen verschillende seizoenen, dus het zal iets minder zijn. Maar dat er veel leuke podcast afleveringen gemaakt gaan worden over beleggen, dat is helder! Ik schraap alvast mijn keel. 🙂

Een voorbeeld van deze nieuwe stijl is aflevering #19, die ik als testcase heb gebruikt:

Met deze nieuwe insteek kan je heel makkelijk de onderwerpen uitzoeken die jij interessant vindt. En omdat de afleveringen slechts circa 5 minuten zijn, is het eenvoudig om snel een opfriscursus te krijgen als je tegen specifieke vragen aanloopt.

De eerste aflevering in deze nieuwe stijl wordt op 1 juni gepubliceerd. De aanstaande aflevering op 24 mei (#22) wordt de laatste op de oorspronkelijke manier. Ik ben benieuwd naar jullie feedback en hoop jullie te verrassen met een vlotte nieuwe stijl.

Wil je zelf vragen aandragen om te behandelen in een aflevering? Daar zou helemaal leuk zijn! Stuur mij een berichtje op Instagram of Twitter, dan is de kans groot dat het op de planning terecht komt.

Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.