Podcast #18 – april recap: meer aandelen, minder crypto

De maand april is weer voorbij en is weer een hoop gebeurd! In deze maandelijkse recap geef ik mijn mening over de  afgelopen maand op de beurs en in cryptocurrency, ontwikkelingen in mijn portfolio met nieuwe posities en toelichting over mijn  gemaakte keuzes. In deze aflevering wordt onder meer gesproken over:

➥ Drie redenen waarom ik mijn cryptopositie heb afgebouwd

➥ Uitgebreide blik op aanwinsten Pinterest en Teladoc

➥ Ambitie met start-up investing

Alvast veel luisterplezier!

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Resultaten

Qua resultaten was een stabiele maand. Mijn aandelenportfolio is iets gedaald, maar dat verlies is exact gecompenseerd door rendement uit mijn cryptocurrency investeringen. Met als resultaat een rendement van 0,1%. In ieder geval een positieve maand.

Per investering is het rendement van de afgelopen maand. Waarbij ik enkel investeringen heb meegeteld die geheel april tot mijn portfolio behoorde. Dus geen Teladoc, Pinterest en de cryptomunt Harmony:

Portfolio

Mijn aandelenportfolio is in de afgelopen maand uitgebreid met twee nieuwe posities: Teladoc (analyse) en Pinterest (analyse). Beiden zijn onderdeel van mijn top 30 wishlist, dus ik ben blij dat ik beide aandelen heb kunnen toevoegen aan het portfolio.

Tegelijkertijd heb ik mijn positie in Desktop Metal en Volta Charging verder uitgebouwd. Beiden zijn in mijn ogen gunstig gewaardeerd op dit moment, na een brede markt sell-off van speculatievere aandelen. Zij zijn actief in enorme groeidomeinen – respectievelijk 3D printing en EV charging – waar zij een unieke propositie in hebben ontwikkeld.

Een nuance is dat ik Volta Charging beschouw als een soort spaarpotje. De huidige koers staat zo dicht tegen de NAV van $10, dat de potentiële downside van 1,5% te verwaarlozen is en de potentie van koersstijging groot is. Een uitstekende investering op basis van een risk / reward analyse.

Mijn investeringen in cryptocurrency heb ik iets afgebouwd, naar een positie van 8% over mijn totale vermogen. De drie redenen hiervoor licht ik toe in de podcast, echter heeft dit tot gevolg dat mijn aandelenportfolio fors is gestegen en mijn cryptocurrency posities zijn verkleind.

Met deze wijzigingen ziet mijn totale portfolio er als volgt uit:

Verwachtingen voor mei

Als we vooruit blikken op de maand mei, dat is traditioneel geen fantastische maand voor beleggers. De uitspraak ‘sell in May and go away’ geeft niet veel vertrouwen voor de aankomende tijd, maar gelukkig is dat geen vanzelfsprekendheid. Voor mijn portfolio verwacht ik weinig spannende dingen.

Ik zou graag mijn posities in Pinterest en Teladoc uitbreiden en misschien dat ik de kans krijg om nog meer aandelen toe te voegen vanuit mijn top 30 lijst, mocht er in de markt iets gebeuren, maar verder verwacht ik weinig spektakel. Er zal vast en zeker weer het nodige gebruiken vanuit economische verwachtingen, discussies rondom monetaire en fiscale voorstellen. Bitcoin zal wel weer door de mangel gehaald worden bij een paar landen die financieel in de problemen komen, maar dat gaan we allemaal wel meemaken.

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Succes iedereen!

Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.

2 reacties