Wie is “Mister Don”? Jasper stelt zich voor

Disclaimer: dit is puur voor entertainment en geen financieel advies. Met beleggen kan je je geld verliezen.

Als je dit artikel leest, dan is het hoogstwaarschijnlijk jouw eerste keer op MisterDon.nl. In dat geval: aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Jasper, de persoon achter ‘Mister Don’. Leuk dat je deze website bezoekt en interesse toont in de wereld van beleggen en investeren.

De naamgeving is afgeleid van drie machtige karakters: Don Corleone (Godfather), Don Draper (Mad Men) en Don Diego de La Vega (Zorro). Ieder van deze mannen heeft zich door wilskracht, lef, doorzettingsvermogen en slim gecalculeerd gedrag een succesvolle carrière achter de rug. Dat zijn kwaliteiten die succesvolle investeerders ook bezitten. Een mooie stip aan de horizon.

Waar staat Mister Don voor?

Met Mister Don hoop ik jou enthousiast te maken om te gaan (starten met) beleggen en investeren. Dat doe ik graag door de nadruk te leggen op kennis en mindset. Hoe investeer je verstandig? Hoe kan je gedegen onderzoek doen? En wat zijn de mogelijke risico’s? Mijn overtuiging is dat leren investeren een enorme impact kan maken op je (financiële) leven, als je er bewust mee bezig bent. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Zelf ben ik sinds eind 2019 actief begonnen met investeren. Inmiddels zijn er vele uren geïnvesteerd in kennis, tooling, leren van professionals en herkennen van situaties. Het begon bij aandelen. Na enkele maanden werd ook cryptocurrency onderdeel van het portfolio. Inmiddels is ook mijn ambitie om te investeren in startups waargemaakt, via angel investing en crowd investing. Met deze drie assets heb ik mijn portfolio compleet.

Naast dit online magazine, wat is er nog meer?

Eind 2020 ben ik aan de slag gegaan met mijn eerste Mister Don e-book, genaamd ‘jouw eerste aandeel’. Hiermee wil ik aanstaande beleggers helpen om die laatste stap zetten om hun eerste aandeel te kopen. Dit e-book wordt gratis ter beschikking gesteld.

Mijn overtuiging is dat je meer leert van fouten, dus het zaak om die zo snel mogelijk te maken en ervan te leren. En die fouten en ideeën delen we met elkaar in de Mister Don Community, een openbaar Discord channel waar iedereen met interesse in investeren van harte welkom is!

In 2021 is ook de podcast serie “Mister Don – Podcast over Investeren” gelanceerd. In deze wekelijkse serie, waarbij iedere maandagochtend een nieuwe aflevering geplaatst wordt, bespreek ik afwisselend een relevant thema voor beleggers en deel ik een aandeel analyse. Ook geef ik aan het einde van iedere maand een update over mijn eigen portfolio, mijn beslissingen en een vooruitblik op de markt.

Stijl van investeren

Mijn stijl van investeren is te omschrijven als innovatie-georienteerd met groeiaandelen in een zeer geconcentreerd portfolio. Met investeringen die ik beschouw als een asymmetrisch risico en vaak vanuit een tegendraadse mindset. Ik doe graag mijn eigen onderzoek en voel mij er goed bij om te investeren in bedrijven waar andere beleggers weinig heil in zien.

Door te focussen op de potentie van bedrijven over >5 jaar, geef ik mezelf automatisch een lange tijdshorizon voordat investeringen hoeven te renderen. Ik ben nadrukkelijk een belegger voor de lange termijn, geen handelaar die acteert op de huidige koers.

Hopelijk kan ik je inspireren om te gaan investeren op een bewuste manier. Veel succes en veel plezier!

Contact

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan ben ik altijd benaderbaar via verschillende manieren:

Of laat je bericht achter op dit artikel!

MisterDon.nl is een uitgave van Flying Machine, geregistreerd bij de KVK onder het nummer 81590172.

2 REACTIES

 1. Hallo Mister Don,
  Wat een fijne podcast, ik steek er veel van op en heb ook een aanvulling op jouw kennis.
  In een van je podcast zeg je dat 1 biljon in Amerika meer is dan een Miljard.
  Helaas kan ik je vertellen dat dit niet zo is, ! biljon in Amerika is 1 Miljard.

  Ik dacht ook altijd dat het 1000x meer was, maar dat is dus niet zo.
  In geval van twijfel, is google je beste vriend. De term Biljon is nogal verwarrend.
  Voor de rest een hele fijne podcast hoor, waar ik met heel veel plezier naar luister.

  met vriendelijke groet,

  Be Tak

  • Hi Be Tak,

   Dankjewel voor je bericht en ontzettend tof om te horen dat je de podcast waardeert!

   Je hebt helemaal gelijk! Dat is een verspreking geweest. Waarschijnlijk was ik in de war dat “one billion” niet “één biljard” is, een fout die ik regelmatig voorbij zie komen. I stand corrected, dank voor het aangeven. 🙂

   Groeten,
   Jasper (Mister Don)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mister Don Podcast

Nieuwe artikelen

Vijf snelgroeiende tech domeinen met minimaal 40% CAGR

Vandaag zetten we weer onze oude vertrouwde bril op, namelijk die van een belegger die voor de lange termijn wilt investeren in snelgroeiende domeinen...

Investeren in Shell of in een groene energie ETF?

Als je een willekeurige belegger zou vragen of diegene het geld liever zou investeren in Shell of in groene energiebedrijven, dan zou het overgrote...

Het ultieme “koop en vergeet” portfolio voor passieve beleggers

Het uitgangspunt van het ‘koop en vergeet’ portfolio komt het dichtst bij het principe van slapend rijk worden. Er is ook een grote groep...

Op de hoogte blijven én gratis e-book ontvangen?

Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwbrief. Je ontvangt de beste artikelen en het e-book "Jouw Eerste Aandeel"!

Wordt Donateur en krijg toegang tot exclusieve content!
This is default text for notification bar