Podcast #10 – hoe bouw je een portfolio strategie?

- Advertentie -

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ bespreek ik iedere twee weken een thema. In deze aflevering wil ik beleggers helpen met het bouwen van hun eigen portfolio strategie.

Het is heel verleidelijk om als beginnende belegger simpelweg te starten met het kopen van bedrijven waar je enthousiast over bent. Dat is prima, maar als je voor de lange termijn succesvol wilt zijn, dan heb je een plan nodig. Want er gaan momenten komen waar je een bepaald houvast nodig hebt om daar goed doorheen te komen.

Als je onbewust een bijzonder risicovol portfolio hebt samengesteld en je vermogen daalt met 30% in een korte tijd – recent nog gebeurt voor beleggers in groeiaandelen – dan is de kans groot dat je onder stress een fout maakt. Bijvoorbeeld door je aandelen te verkopen na een forse koersdaling.

Echter als je een strategie hebt samengesteld op een manier doe goed bij jouw persoonlijkheid past, dan vergroot je je kansen aanzienlijk op het maken van de juiste beslissingen. Én je bent beter voorbereid op de eventuele gevolgen door het kiezen van die strategie.

In deze aflevering help ik jou om je eigen portfolio strategie te bepalen door middel van drie voorbereiden vragen en vijf varianten. Elk portfolio past bij een andere type belegger. Veel plezier met deze aflevering!

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd, als een ideaal begin van de nieuwe werkweek!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Vertrouwen in Desktop Metal, en hoe investeren in startups?

Jasper (@misterdonnl) had een spannende week voor de boeg. Met drie aandelen (samen goed voor ~85% van het portfolio) die allemaal hun Q2 earnings...

Roblox analyse: populair bij jongeren, maar lastig pad naar winst

Het is tijd voor een analyse van het aandeel Roblox (RBLX). Dit is één van de meest populaire gaming platforms voor de jongere doelgroep....

Coinbase stijgt 75%, Pinterest & Fintech earnings, portfolio update

Jasper (@misterdonnl) kon zijn eerste portfoliobedrijf analyseren deze week, want Pinterest bracht hun Q2 earnings uit. Een 'mixed bag', zoals dat zo mooi heet,...
Advertentie