Podcast #9 – aandeel analyse van Pinterest

- Advertentie -

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ deel ik op vaste basis mijn aandeel analyses. Voor deze aflevering staat de schijnwerper op social media gigant, die zich weet te onderscheiden als hét wereldwijde inspiratieplatform: Pinterest.

Pinterest is sinds april 2019 beschikbaar op de beurs. In het eerste jaar kreeg dit aandeel liefde van beleggers. Op het hoogtepunt van de corona correctie was de koers met maar liefst 50% gedeeld vergeleken met de IPO prijs. Het bedrijf werd gezien als “één van die sociale kanalen” zonder een onderscheidend vermogen, waar maandelijks bundels met geld verbrand werden.

Bestand:Pinterest logo.png - Wikipedia

Als digital advertising specialist was ik direct enthousiast over Pinterest als belegging. Vandaar dat dit bedrijf mijn eerste ‘gouden aandeel’ was (lees hier meer) met een grenzeloos vertrouwen in de toekomst. Inmiddels zijn beleggers ook overtuigd geraakt van het unieke karakter van dit platform, met een forse stijging van 458% vanaf het dieptepunt in maart 2020.

We zijn nu één jaar na mijn eerste analyse: hoe hangt de vlag er nu bij? Mocht je daar benieuwd naar zijn, dan kan je hier de volledige podcast beluisteren:

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen naar het bedrijf. Pinterest heeft hun Investor Relation pagina goed op orde. Die kan je hier vinden. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren heb ik geen positie in Pinterest en ligt dat ook niet in de lijn der verwachting.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd, als een ideaal begin van de nieuwe werkweek!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Vertrouwen in Desktop Metal, en hoe investeren in startups?

Jasper (@misterdonnl) had een spannende week voor de boeg. Met drie aandelen (samen goed voor ~85% van het portfolio) die allemaal hun Q2 earnings...

Roblox analyse: populair bij jongeren, maar lastig pad naar winst

Het is tijd voor een analyse van het aandeel Roblox (RBLX). Dit is één van de meest populaire gaming platforms voor de jongere doelgroep....

Coinbase stijgt 75%, Pinterest & Fintech earnings, portfolio update

Jasper (@misterdonnl) kon zijn eerste portfoliobedrijf analyseren deze week, want Pinterest bracht hun Q2 earnings uit. Een 'mixed bag', zoals dat zo mooi heet,...
Advertentie