Vijf snelgroeiende tech domeinen met minimaal 40% CAGR

- Advertentie -

Vandaag zetten we weer onze oude vertrouwde bril op, namelijk die van een belegger die voor de lange termijn wilt investeren in snelgroeiende domeinen die ons leven gaan veranderen. Maar welke domeinen zijn nu écht de moeite waard om jezelf in te gaan verdiepen? Ik ben door de onderzoeksrapporten van Grandview Research gegraven. Daar heb ik vijf domeinen gevonden in de “next generation technology” sector waar een enorme groei in verwacht wordt voor de komende 7 jaar. En als je beloftevolle bedrijven weet te vinden die actief zijn de snelst groeiende markten, dan is het simpelweg een kwestie van geduld.  

Dit artikel is ook te beluisteren als aflevering #31 van de Mister Don Podcast, via Spotify, iTunes en meer kanalen naar keuze.

De volgende vijf domeinen behoren tot de snelst groeiende technologie markten, aldus onderzoek van Grandview Research. We beginnen met de nummer vijf, en werken toe naar de meest beloftevolle markt op deze lijst.

5. Artificial Intelligence

Onze computers worden steeds slimmer en dat gaan we steeds meer benutten om ons leven beter te maken. Ook gaat AI ons helpen om betere en snellere beslissingen te maken, om complexe vraagstukken op bijvoorbeeld medisch vlak op te lossen en de kans op menselijke fouten te beperken bij gevoelige beroepsgroepen.

Deze markt heeft een samengestelde jaarlijkse groeiverwachting van 40,2% tot 2028, waarbij het groeit van $63 miljard omzet naar bijna $1 biljoen omzet. Qua bedrijven kan je denken aan Google, NVIDIA en AMD.

4. Augmented Reality

Straks kunnen we objecten en visuals projecten in de echte wereld, bijvoorbeeld door gebruik van een slimme lens. Zie het als de doorontwikkeling van Google Glass, maar dan veel praktischer en nuttiger. Stel je voor dat Google Maps straks jouw route direct projecteert op de weg in plaats van video een schermpje op je dashboard.

De samengestelde jaarlijkse groeiverwachting is 43,8%, waarbij de markt groeit van $27 miljard naar $340 miljard in 2028. Relevante bedrijven zijn onder meer Apple, Sony en Facebook.

3. 5G telecommunicatie

Deze technologie gaat ervoor zorgen dat wij sneller dan ooit data kunnen ontvangen. En dat opent stiekem meer mogelijkheden dan je denkt. Zo kunnen we dankzij 5G straks de meeste moderne games spelen door die volledig te streamen. Je hebt geen console of gaming PC meer nodig. Of wat te denken zelfrijdende auto’s, waarbij 5G een noodzakelijke innovatie is zodat zij aan elkaar verbonden kunnen worden?

Dit domein heeft een samengestelde jaarlijkse groeiverwachting van 46,2%, waarbij het groeit van $46 miljard naar een markt van $664 miljard in 2028. Mogelijke investeringen zijn telecombedrijven zoals AT&T, Vodafone en T-Mobile.

2. Commerciële drones

Dit vind ik zelf een verrassende keuze in deze lijst, maar eentje die absoluut een grote rol krijgt in de nabije toekomst. Het is een kwestie van tijd voordat al onze pakketjes worden bezorgd met een drone, waarbij je je pakketje binnen een uur na bestellen al voor de deur ziet ploppen. Je hoeft nooit meer de postbode mis te lopen, of bang te zijn dat je te laat hebt besteld. Die toekomst komt eraan.

Met een samengestelde jaarlijkse groeiverwachting van 57,5% stijgt deze markt van $20.8 miljard aan omzet, naar $501 miljard omzet in 2028. Dus zeker een markt die een behoorlijke groeispurt in het verschiet heeft, en die de e-commerce wereld gaat veranderen. Bedrijven die hier actief mee bezig zijn, zijn onder meer Amazon, Google en…een verrassende in deze selectie…Boeing.

Honorable mentions

- Advertentie -

Voordat we naar de winnaar gaan, een paar honorable mentions van markten waarbij ook een mooie groei verwacht wordt maar net iets te klein was voor deze lijst. En dat zijn onder meer het Internet of Things, Virtual Assistants, Location-based entertainment, Smart Cities en Quantum en Edge Computing.

Dan is het moment aangebroken voor de absolute winnaar in de technologische groeimarkten. En het winnende domein is…

1. Blockchain

De meeste mensen kennen het vooral van de cryptocurrencies, maar blockchain is veel meer dan dat. Blockchain is een gedecentraliseerde database waar niemand eigenaar van is, noch eenzijdig de regels kan veranderen. Dus bijvoorbeeld voor gevoelige informatie zoals je paspoort en medische gegevens, is blockchain uitermate geschikt omdat niemand met jouw gegevens kan frauderen of veranderen.

Mits de potentie volledig tot bloei komt, zou Blockchain wel eens één van de belangrijkste innovaties kunnen worden in de afgelopen decennia. De samengestelde jaarlijkse groeiverwachting is 82,4%, waarbij het start met een relatief kleine $3.7 miljard omzet in dit jaar, en groeit naar $394 miljard omzet in 2028.

De mogelijke investeringen zijn nog beperkt, maar je kan denken aan IBM, Microsoft en eventueel bepaalde cryptovaluta die een praktisch nut hebben.

Foto door Julia M Cameron via Pexels

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Vertrouwen in Desktop Metal, en hoe investeren in startups?

Jasper (@misterdonnl) had een spannende week voor de boeg. Met drie aandelen (samen goed voor ~85% van het portfolio) die allemaal hun Q2 earnings...

Roblox analyse: populair bij jongeren, maar lastig pad naar winst

Het is tijd voor een analyse van het aandeel Roblox (RBLX). Dit is één van de meest populaire gaming platforms voor de jongere doelgroep....

Coinbase stijgt 75%, Pinterest & Fintech earnings, portfolio update

Jasper (@misterdonnl) kon zijn eerste portfoliobedrijf analyseren deze week, want Pinterest bracht hun Q2 earnings uit. Een 'mixed bag', zoals dat zo mooi heet,...
Advertentie