Podcast #12 – hoe kan je profiteren van een correctie?

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ bespreek ik iedere twee weken een thema. In deze aflevering wil ik beleggers helpen met het profiteren van een correctie!

De aandelenmarkt is de enige markt ter wereld waar de klant graag meer wilt betalen voor hetzelfde product, een tikkeltje gek eigenlijk. Toch voelt het als een pijnlijk moment als de aandelen in je portfolio in een correctie zitten. Dat is een fancy woord om te stellen dat je veel geld verliest in een korte tijd. Toch kunnen dit soort momenten eerder een zegen zijn voor je portfolio dan een vloek. Want waarom zou je het vervelend moeten vinden om jouw favoriete aandelen met een flinke korting te kunnen kopen?

Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak door onvoldoende voorbereiding of simpelweg te weinig kennis over de aandelen die je bezit. Om te kunnen profiteren van correcties dien je heel goed te beseffen wat voor bedrijven je bezit. Zodat je hard kan toeslaan op momenten dat andere beleggers – die minder goed geïnformeerd zijn dan jij – uit emotie besluiten hun aandelen te verkopen.

In deze aflevering licht ik toe hoe jij kan profiteren van een correctie. Waar wil je op letten en welke drie strategieën zorgen ervoor dat jij op lange termijn de vruchten plukt bij zo’n situatie. Veel plezier!

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd, als een ideaal begin van de nieuwe werkweek!

Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.