Podcast #20 – Aandeel analyse van Beyond Meat

Als je een fan bent van elektrische auto’s, dan is de kans groot dat je aandelen van Tesla bezit. En als je bewust ervoor kiest om plantaardig te eten, dan is de kans groot dat je dit aandeel in je portfolio hebt: Beyond Meat (BYND). Met de kwartaalresultaten die vorige week zijn gepubliceerd, en met een koers die rond het laagtepunt van de afgelopen 52 weken ligt, is dit een mooi moment om dit aandeel onder de loep te nemen.

Beyond Meat is de absolute pionier onder de plantaardige vleesvervangers. Hun missie is om plantaardig vlees te maken dat haast niet te onderscheiden is van echt vlees. Met onder meer hamburgers, gehaktballen, worstjes en mogelijk in de toekomst zelfs plantaardig kippenvlees en pizza-toppings. Het is geen verrassing dat dit aandeel erg populair bij beleggers die graag investeren in duurzame bedrijven. Maar is dit bedrijf ook fundamenteel een goede investering?

In deze aflevering werpen we een uitgebreide blik op deze pionier in de plant-based food domein. Zoals gebruikelijk vertel ik wat Beyond Meat doet, wat hen bijzonder maakt ten opzichte van de concurrenten, vertel ik hoe management team het doet en hoe hun financiële groei eruit ziet. Met afsluitend een bearish en bullish case, met een eindconclusie.

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen. Beyond Meat heeft hun Q1 2021 earnings report gepubliceerd op hun investor relations pagina. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren heb ik geen positie in Beyond Meat, maar dit kan in de toekomst uiteraard veranderen.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd. Een ideaal begin van de nieuwe week!

Copyright header foto: Beyond Meat Mediakit
Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.