Podcast #22 – Aandeel analyse van Corsair

Vroeger werden gamers gezien als nerdy mannen die veel te lang bij hun ouders bleven wonen. Inmiddels is gaming het grootste entertainment domein ter wereld, met een totale waarde van $200 miljard. Dit is 5x zo groot als de films industrie en 10x zo groot als de muziek industrie. Er zijn wereldwijd zo’n 2.7 miljard actieve gamers. Vooral bij de nieuwe generatie Z is gaming ontzettend populair, dus we mogen stellen dat dit een zeer interessant domein is voor beleggers om in de gaten te houden. Tijd om een blik te werpen op één van de marktleiders.

Corsair (CRSR) is een toonaangevend merk in de gaming industrie. Zij maken computer componenten en volledige gaming PC’s, maar ook apparatuur zoals toetsenborden, muizen, microfoons en headsets.  Onlangs hebben zij hun Q1 resultaten gepubliceerd, met bijzonder sterke resultaten. Maar ondanks een sterke omzetgroei en stijgende winstgevendheid, lijkt de waardering van het bedrijf bijzonder laag. Hoe kan dat, en is dat terecht?

In deze aflevering werpen we een uitgebreide blik op deze marktleiding binnen de gaming hardware industrie. Zoals gebruikelijk vertel ik wat Corsair doet, wat hen bijzonder maakt ten opzichte van de concurrenten, vertel ik hoe management team het doet en hoe hun financiële groei eruit ziet. Met afsluitend een bearish en bullish case, met een eindconclusie.

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen. Corsair heeft hun Q1 2021 earnings report gepubliceerd op hun investor relations pagina. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren heb ik geen positie in Corsair, maar dit kan in de toekomst uiteraard veranderen.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Per juni wordt de Mister Don podcast vernieuwd! Lees hier meer over het nieuwe format.

Copyright header foto: Corsair mediakit
Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.