Desktop Metal, een hypergrowth bedrijf die je moet ontdekken

Disclaimer: dit is puur voor entertainment en geen financieel advies. Met beleggen kan je je geld verliezen.

Mijn persoonlijke beleggingsstrategie richt zich op het vinden aan aantrekkelijke groeibedrijven die actief zijn in snelgroeiende industrieën. Met een tijdshorizon van minimaal 5 jaar hoop ik vroegtijdig in (hyper)growth bedrijven te investeren die de potentie hebben om te vervijfvoudigen in waardering binnen deze periode. Deze analyse gaat over één van mijn persoonlijke favorieten.

In mijn serie over “investeren in innovaties” en in het artikel over mijn top 30 aandelen, heb ik meerdere bedrijven in groeiende industrieën benoemd. Bij slechts drie industrieën wordt een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van meer dan 25% verwacht. Dat zijn digital social media, digital healthcare (telehealth) en 3D Printing. In dit artikel geef ik een uitgebreide analyse over de – in mijn ogen – sterkste speler in het laatstgenoemde domein: Desktop Metal.

In dit artikel vertel ik over de redenen wat dit bedrijf zo uitzonderlijk maakt, hun financiële resultaten na hun Q1 earnings call van 17 mei, de groeiverwachting en mijn verwachting qua waardering op de lange termijn. Met uiteraard zowel een bull- als bear case bij de conclusie.

In volledige transparantie: Desktop Metal is op dit moment mijn tweede grootste positie in het portfolio (hier te bekijken). Hierdoor heb ik een compleet beeld van het bedrijf, maar kan mijn uitgangspunt wel per definitie optimistisch zijn. Ik ben niet van plan om mijn aandelen te verkopen in de nabije toekomst.

Wat doet Desktop Metal?

Desktop Metal is een 3D printing bedrijf dat zich oorspronkelijk richtte op het industrieel printen van metalen voorwerpen. Op 10 december 2020 naar de beurs gekomen via een reversed merger met een SPAC (TRNE).

Het onderscheidende karakter van Desktop Metal zit in hun focus om 3D printing te leveren voor massaal industrieel gebruik. Zelfs op dit moment, terwijl het zogeheten ‘Additive Manufacturing 2.0’ nog aan het beginpunt staat, kan Desktop Metal een sterke claim maken. Zij beschikken over de snelste en goedkoopste printers voor bedrijven, waardoor het goedkoper is voor bedrijven tot 100.000 onderdelen per jaar om gebruik te maken van Desktop Metal’s printers in plaats van metaal te gieten.

De verwachting is de technologie in de komende jaren zodanig wordt verbeterd, dat het zelfs tot 1 miljoen onderdelen per jaar voordeliger wordt om 3D printers te gebruiken. Het enthousiasme voor deze technologie blijkt ook uit het huidige klantenpakket van Desktop Metal, met talrijke aansprekende namen. Het brengt in de productie dan ook enorme voordelen met zich mee. Niet alleen is het kostenefficiënter, ook is het veel praktischer.


Wil je verder lezen? Meld je aan als Donateur!

Dit is exclusieve content voor Donateurs. Voor €39,99 per jaar steun je mij in het publiceren van waardevolle artikelen en podcasts. Ook krijg je toegang tot alle exclusieve content en twee weken eerder toegang tot de uitgebreide Podcast Premium afleveringen.


  • Besproken aandelen
  • dm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mister Don Podcast

Nieuwe artikelen

Vijf snelgroeiende tech domeinen met minimaal 40% CAGR

Vandaag zetten we weer onze oude vertrouwde bril op, namelijk die van een belegger die voor de lange termijn wilt investeren in snelgroeiende domeinen...

Investeren in Shell of in een groene energie ETF?

Als je een willekeurige belegger zou vragen of diegene het geld liever zou investeren in Shell of in groene energiebedrijven, dan zou het overgrote...

Het ultieme “koop en vergeet” portfolio voor passieve beleggers

Het uitgangspunt van het ‘koop en vergeet’ portfolio komt het dichtst bij het principe van slapend rijk worden. Er is ook een grote groep...

Op de hoogte blijven én gratis e-book ontvangen?

Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwbrief. Je ontvangt de beste artikelen en het e-book "Jouw Eerste Aandeel"!

Wordt Donateur en krijg toegang tot exclusieve content!
This is default text for notification bar