Is Canoo nog steeds een goede investering? Nieuwe verwachting.

Disclaimer: dit is puur voor entertainment en geen financieel advies. Met beleggen kan je je geld verliezen.

Het is geen geheim dat Canoo mijn grootste positie in het portfolio is. Als één van de slechts twee (voorlopig) gepubliceerde ‘Gouden Aandelen‘ – bedrijven waar ik enorm bullish over ben – volg ik dit bedrijf met een arendsoog. Het aandeel is gisteren 21,2% gedaald als gevolg van hun earnings call.

Is deze enorme koersdaling terecht? Of wordt Canoo niet op waarde geschat door beleggers? In dit artikel geef ik een opsomming van de ontwikkelingen, mijn argumenten om bullish of bearish te zijn en een koersverwachting voor 2023.

Een teleurstellende earnings call

Het is maandagavond 29 maart als Canoo hun allereerste earnings call heeft als beursgenoteerd bedrijf. Eén uur voordat de call start, wordt de presentatie alvast gedeeld. Er ontbreekt een hoop informatie die beleggers hadden verwacht. Zo is er een manufacturing deal beloofd in Q1. Wie gaat de auto’s fabriceren? Ook zien we geen omzet, geen verwachtingen voor 2021 en verder bijzonder weinig informatie.


Wil je verder lezen? Meld je aan als Donateur!

Dit is exclusieve content voor Donateurs. Voor €39,99 per jaar steun je mij in het publiceren van waardevolle artikelen en podcasts. Ook krijg je toegang tot alle exclusieve content en twee weken eerder toegang tot de uitgebreide Podcast Premium afleveringen.


Copyright foto's: Canoo

 • Besproken aandelen
 • goev

2 REACTIES

 1. Tony Aquila misschien eens onder de loep leggen ..ik kan geen toekomst voorspellen maar ik stel mij serieuze vragen bij de integriteit van die persoon —> In 2013, Aquila received the Ernst & Young’s 2013 Entrepreneur of the Year award in the Technology category,[10] the same year in which Aquila was recognized as the highest-paid chief executive in the Dallas-Fort Worth area.[11] , Aquila is a serial entrepreneur and an inventor who claims to own over 100 patents.[6] So far only a single applied patent is known.[7] minder relevant is dat hij een high school dropout is . Ik had zelf een cash secured put geschreven op 10$ vorige week maar had ook niet verwacht dat het zo hard zo snel zou crashen . De crash vind ik op zich niet zo erg moest er in het management niet geschoven zijn . Ik wacht nu nog enkele dagen af maar bij de minste winst stap ik onmiddelijk uit . Dank je voor uw uitgebreide analyse in ieder geval !

  • Dankjewel voor je reactie Andy!

   Ik heb ook mijn vraagtekens bij Tony Aquila. Niet per se door zijn verleden – dat vind ik lastig beoordelen – maar puur over zijn communicatie tot dusver. Inhoudelijk heeft hij best prima punten, maar het komt vaak niet duidelijk over. En dat is als CEO een cruciale skill: het kunnen overbrengen van je ideeën, naar zowel intern team als naar shareholders. Afijn, ik snap je voorbehoud en ik geef hem voordeel van de twijfel.

   Kan mij jouw twijfel goed voorstellen. Dit is een risicovolle belegging met (te)veel onduidelijkheden op dit moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mister Don Podcast

Nieuwe artikelen

Vijf snelgroeiende tech domeinen met minimaal 40% CAGR

Vandaag zetten we weer onze oude vertrouwde bril op, namelijk die van een belegger die voor de lange termijn wilt investeren in snelgroeiende domeinen...

Investeren in Shell of in een groene energie ETF?

Als je een willekeurige belegger zou vragen of diegene het geld liever zou investeren in Shell of in groene energiebedrijven, dan zou het overgrote...

Het ultieme “koop en vergeet” portfolio voor passieve beleggers

Het uitgangspunt van het ‘koop en vergeet’ portfolio komt het dichtst bij het principe van slapend rijk worden. Er is ook een grote groep...

Op de hoogte blijven én gratis e-book ontvangen?

Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwbrief. Je ontvangt de beste artikelen en het e-book "Jouw Eerste Aandeel"!

Wordt Donateur en krijg toegang tot exclusieve content!
This is default text for notification bar