Lucid Motors naar de beurs: gouden kans of te duur?

Disclaimer: dit is puur voor entertainment en geen financieel advies. Met beleggen kan je je geld verliezen.

De afgelopen weken hebben we het ticker symbool CCIV meermaals voorbij zien komen op de kanalen van Mister Don. Deze SPAC genaamd Churchill Capital was het ‘aandeel van de week’ in mijn januari nieuwsbrief. Op dat moment was recent een hardnekkig gerucht gelekt: Lucid Motors zou in gesprek zijn om naar de beurs te komen via CCIV.

Binnen no-time steeg het aandeel 500% van $ 10 naar het hoogtepunt van bijna $ 65. Puur op basis van geruchten over een aanstaande fusie. Zelfs een verwachte waardering van $ 15 miljard (bij een koers van $ 10) was geen reden voor beleggers om gas terug te nemen. De geruchten dat de waardering zelfs nog lager zou zijn, á $ 12, gooide extra olie het (vreugde)vuur.

In dit artikel zetten we de schijnwerpers op Lucid Motors. Waar komt hun aantrekkingskracht vandaan? En is het terecht dat zij gezien worden als de eerste beursgenoteerde ‘Tesla Killer’?

Wat is Lucid Motors?

Zoals je aan de foto van hun Lucid Air model kan zien: Lucid levert stijlvolle, luxe elektrische auto’s. In de afgelopen jaren hebben ze indruk gemaakt met hun modellen en bovenal hun technologie. Al enige tijd bestaat de overtuiging dat er twee Amerikaanse bedrijven zijn die de concurrentie met het dominante Tesla aan kunnen gaan. Dat is Rivian (in private handen) en… Lucid Motors.


Wil je verder lezen? Meld je aan als Donateur!

Dit is exclusieve content voor Donateurs. Voor €39,99 per jaar steun je mij in het publiceren van waardevolle artikelen en podcasts. Ook krijg je toegang tot alle exclusieve content en twee weken eerder toegang tot de uitgebreide Podcast Premium afleveringen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mister Don Podcast

Nieuwe artikelen

Vijf snelgroeiende tech domeinen met minimaal 40% CAGR

Vandaag zetten we weer onze oude vertrouwde bril op, namelijk die van een belegger die voor de lange termijn wilt investeren in snelgroeiende domeinen...

Investeren in Shell of in een groene energie ETF?

Als je een willekeurige belegger zou vragen of diegene het geld liever zou investeren in Shell of in groene energiebedrijven, dan zou het overgrote...

Het ultieme “koop en vergeet” portfolio voor passieve beleggers

Het uitgangspunt van het ‘koop en vergeet’ portfolio komt het dichtst bij het principe van slapend rijk worden. Er is ook een grote groep...

Op de hoogte blijven én gratis e-book ontvangen?

Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwbrief. Je ontvangt de beste artikelen en het e-book "Jouw Eerste Aandeel"!

Wordt Donateur en krijg toegang tot exclusieve content!
This is default text for notification bar